Programajánló: Kaposvári művészeti fesztivál

Programajánló: Kaposvári művészeti fesztivál

Jövő hónapban kerül megrendezésre a művészeti ágak nagy fesztiválja, amit minden évben a Kaposvári múzeumban szervezünk. Minden évben tiszteletüket teszik azok a művészek, akik az adott évben valami újat és maradandót tudtak alkotni, illetve azok is, akik korábban olyan újításokkal hozakodtak elő, ami innovációt jelentett az irányzatban.

Az idei év művészete a film lett, így ebben a témában sokkal több művészt hívtunk, mint korábban. Szerencsére ez az iparág is rohamléptekkel fejlődik, ennek a technika forradalma nagy teret biztosít. A mai világban már bárki képes arra, hogy filmet forgasson, nem is menjünk messzire, a mobiltelefonok szinte mindegyike rendelkezik kamerával, és egy kisgyermek is könnyedén képes a használatára nem ritkán.

vhs kazetta digitalizálásDe mi különbözteti meg az igazi művészeket a hobbifilmesektől?

Mitől lesz egy filmből művészi alkotás?

Mostanában, mint a magyar emberek sok mindenben, ebben is jeleskedünk. Az elmúlt években gyakran előkerül Magyarország neve a legnagyobb filmes gálákon és több elismerést is bezsebelhettünk. A valódi értékeket közvetítő, valódi művészi filmek bemutatását céloztuk meg, elég tág időkeresztmetszettel. Együttműködünk a Magyar Televízió archívumával is a teljesség kedvéért és néhány magán gyűjtemény darabjaiból is tudtunk szemezgetni erre a neves alkalomra. Több olyan filmre is ráleltünk, ami a huszadik században készült, de eddig ismeretlen maradt a közönség előtt, pedig igen magas művészi fokon ábrázolja a maga mondandóját. A korai filmek digitalizált formában kerülnek bemutatásra. A VHS kazetta digitalizálást egy pesterzsébeti családi vállalkozás végzi, mely Magyarországon eddig egyedülálló technikával, nagy gondossággal és odafigyeléssel, kiváló minőségben szolgáltatja számunkra a bemutatni kívánt alkotásokat.

A bemutatón egyebek mellett lehetőség adódik a művészekkel való beszélgetésre és diákújságok interjút is készíthetnek egyedülálló módon.

A bemutatók szombat reggeli kezdéssel történnek a múzeum nagytermének kivetítőjén. Előzetes helyfoglalás nem szükséges, de a helyek korlátozott száma miatt, érdemes időben érkezni. A helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik. További részletekről és a pontos műsorról a múzeum weboldalán, vagy telefonon tájékozódjanak.

Szeretettel várjuk minden kedves vendégünket!