A művészet fontos a számomra

A művészet fontos a számomra

Nemrég múzeumban jártam, és mit ne mondjak, rá kellett jönnöm, hogy ezt akár gyakrabban is megtehetném, ugyanis nagyon jól éreztem magam és rengeteg új információval és élménnyel gazdagodtam. Rengeteg szép és érdekes képet láttam, és még mindig nem térek magamhoz: hogyan tudnak egyesek ennyire szépeket alkotni és hogyan lehetnek ilyen ügyesek? Én egyáltalán nem tudok szépen rajzolni, bár sokan azt mondják, hogy van hozzá tehetségem, lehet, hogy akkor csak én vagyok magammal nagyon kritikus. Egy biztos, hogy ilyen képeket, amiket ezen a kiállításon láttam, soha nem leszek képes elkészíteni. Irigylem is őket, hogy ilyen tudással rendelkeznek.

A művészet mindig is jelen volt az emberek életében, és ennek különböző formái is léteznek. Én például már azt is művészetnek nevezem, ahogyan a kávézóban a baristák a szebbnél szebb kinézetű kávékat elkészítik. Hihetetlen! Múltkor a kávém tetején például egy rózsa volt, és tanúja lehettem, hogyan készítik el.

A zene is számomra hatalmas értéket képvisel, már gyerekkorom óta koncertekre járok, és tudom, milyen egy zenész élete, rengeteg zenész ismerősöm van. Körbe vagyok véve művészekkel. A bátyám például egy zenekarban énekel. Az egyik unokatestvérem például művészeti iskolába jár, és neki is gyönyörű rajzai vannak. Tehetséges egy család, mit ne mondjak!

Azonban visszatérve a múzeumra, szomorúan vettem észre, mikor ott jártam, hogy a fiatalokat egyáltalán nem érdekli az, hogy kicsit művelődjenek. Két iskolás csoportot is láttam a múzeumban, és a csoport fele vagy a telefonját nyomkodva és egymást fényképezték, vagy éppen ültek a székeken, amiket éppen találtak, és csak várták, hogy vége legyen annak a napnak. Nem értem a fiatalokat, miért ilyen nehéz nyitottnak és érdeklődőnek lenni?

Remélem, hogy ha legközelebb múzeumban járok, ilyet már nem fogok tapasztalni. Kíváncsi vagyok…


Comments are closed.