Már-már művészi alkotás ez a motoros cipő!

Már-már művészi alkotás ez a motoros cipő!

Egy kiállításon voltam pár hete a barátaimmal. A kiállítás az elmaradottabb keleti országokról szólt, nekik az életkörülményeiről és az aktuális helyzetéről. Elég szívszorító látvány volt nézni ezeket a képeket, amiket profi fotósok készítettek, ezek művészképek voltak, és a legjobbak a témában, direkt így lett összeállítva ez a kiállítás. A többiekkel eléggé szétszéledtünk abban az óriási teremben, ahol volt ez az esemény. Pár óra után elhagytuk az objektumot, majd elkezdtünk sétálgatni és átbeszélni a témát, átbeszélni azt is, hogy kinek miért tetszett, vagy éppen miért nem tetszett. De igazából egyöntetűen úgy beszéltük meg, hogy iszonyatosan jó volt és tetszett mindenkinek, bár tény, hogy nagyon durván megrázó élmény egy ilyet végignézni.

Sétálás közben egy motoros állt meg mellettünk. Az egyik barátunk, Erik édesapja volt az. Meglátta a fiát és megállt köszönni nekünk. Látszott rajta, hogy vadonatúj a motoros szerelése, a motoros cipő pedig, amit viselt, állati volt! Nagyon bejött! Az én édesapám is motorozik és mindenképpen meg akartam kérdezni Erik édesapját, hogy honnan vette a motoros cipőjét. Elmesélte, hogy évek óta minden motoros ruhát, cipőt, bukósisakot, mindent a Shox-tól szokott vásárolni, ez a motoros cipő pedig a sixgear.eu-ról van, ami szintén a Shox áruházlánchoz kapcsolódik.

Átmentünk Erikékhez sütizni és kikérdeztem az apuját, hogy milyen motoros ruhái vannak, milyen motoros cipői vannak, illetve természetesen megnéztem a garázsban álló három darab kétkerekű fenevadat is. Elég brutális gépek vannak náluk, teljesen leesett az állam, amikor beléptem a garázsba. Gyorsan csináltam is pár képet, hogy majd otthon meg tudjam mutatni apumnak.

Mivel mi kevésbé vagyunk tehetősek, nálunk egy motor van csak, az is felújításra szorul, apum szokott esténként dolgozni rajta. Egy kb. 10 éves gyorsulási motorról van szó egyébként, amihez apum olcsón jutott hozzá, mivel nem működött, de hála az affinitásának, még lehet működőképes, csak sok időbefektetéssel jár.

Már elterveztem, hogy szülinapjára, ami pont nyár elején lesz, veszek neki egy rendes motoros cipőt. Motoros ruhája van, de azon kívül kéne ez is, hiába mondja, hogy nincs rá szüksége. Már ki is néztem egy hozzá és a motoros ruhájához illőt, szerintem nagyon fog neki örülni. Tök jó egyébként, mert pont nyár elejére tervezi, hogy kész lesz a motorral, így én is jól fogok időzíteni valószínűleg a szülinapi ajándékával. Alig várom már, hogy elmenjünk a Shox üzletébe és megvegyük apának a sixgear motoros cipőt, amivel biztosan boldogabban fog motorozni. Ráadásul nem csak a kinézete miatt jó, hanem azért is, mert a biztonságát a lehető legjobban szolgálná, hiszen ebben a motoros cipőben van protektor is. Szeretném a lehető legnagyobb biztonságban tudni őt, éppen ezért esett erre a választásom. Ha meglesz neki a cipő is, akkor lesz teljes a biztonság, én pedig csak és kizárólag akkor leszek teljesen nyugodt.

Amúgy róla azt kell tudni, hogy nagyon élelmes ember. Múltkor például akciós bukósisakra vadászott, és talált is. A motort szintén jó áron vette és a saját idejében javítgatja, szóval ügyesen ki van ez találva így szerintem. Igaz, nem tudja még, hogy vajon mi is lesz, vagy, hogy egyáltalán lesz e bármilyen ajándék az ő szülinapjára tőlem. De biztosan nagy lesz a meglepettség, mert én úgy gondolom, hogy most nem számít rá, mivel én is nehezen jövök ki. De már egy ideje rakosgattam félre, mivel 40 és 50 ezer forint körül mozognak ezek a cipők, ami meg ugyebár nem kevés pénz, de így legalább biztosan nem fog kibicsaklani a bokája, és sok mindentől meg tudja óvni. Illetve nyílván jól is néz ki nagyon és tökre illik szerintem a motoros szereléséhez, meg kap majd egy új színt a motorja, ahhoz is illeni fog az a motoros cipő, amit már kinéztem én neki előzetesen, de természetesen van lehetősége másikat választani, ha az valamiért nem jönne be neki, majd eldől az ott az üzletben. Fel is kell próbálni azért, járni kell benne, sok mindennek kell egyeznie egy ilyen cipő megvételénél. Ezen kívül én is nagyon örülnék, ha azt a 40-50 ezer forintot olyan motoros cipőre adnám ki, ami biztosan megfelelő lesz ajándéknak és motorozáshoz is!