Karácsony közeledtével

Karácsony közeledtével

A decemberi, megfontolt emberek számára, akár már a novemberi hónapban is a karácsonyi ajándékok körül forog minden gondolat. Ez minden évben nehéz, kihívásokkal teli időszak lehet, ezért érdemes minél hamarabb elkezdeni beszerezni az ajándékokat családtagjaink, szeretteink számára. Hogy ez az időszak ne a stresszről, gyötrődésről szóljon, érdemes belecsempészni egy kis vidámságot, művészetet is. Ezzel magunknak is jót teszünk, nem beszélve azokról, akiknél végül landol a csomag.

Én művészetkedvelő emberként mindig próbálok valami olyasmivel kedveskedni, amiben valamennyire benne vagyok én is, de legfőképpen annak a személynek a lelkülete, akinek szánom. Volt már, hogy verset írtam, képeket szerkesztettem, fotózásra fizettem elő a bátyámat és gyermekét, amikor megszületett kisfia. Úgy vettem észre, hogy az olyan ajándékoknak, amik akár saját kezűleg készültek, akár személyre szólóan számukra lett kigondolva és előállítva, sokkal jobban örülnek, mint egy mobiltelefonnak, zokninak stb. Ilyenkor őszinte örömet, akár meghatódottságot látok szemükben.

Ezért évek óta beleteszem művészlelkemet a karácsonyi ajándékozásba is. Személyes kedvencem, az egyik legviccesebb és legszemélyreszólóbb ajándék a póló. Olyan egyedi póló készítésre gondolok, amelyet boldogan ajándékozom szeretteimnek, minden alkalommal boldogságot okozom velük. Ha – a télre tekintettel – nem pólóra gondolnék, ugyanígy készíttethetek pulóvert is, mindenféle felirattal, képpel.

Ismerőseim nagy átlagban művészek, és többek között ezért is fontos számukra az önkifejezés, amire az egyedi póló nagyszerű eszköz. Nemcsak saját maguk vannak benne, hanem – ezekkel a ruhadarabokkal – kiválóan üzenhetnek a külvilágnak azokról a dolgokról, amelyeket szeretnek, hobbikról, amelyeket kedvelnek, vagy akár hangulataikról is.

Az idei karácsonyra élettársamnak hét pólót rendelek, legalábbis ez van tervben. Szeretnék olyan pólókat választani, amelyek színesek és a hét minden napjára megfelelőek arra, hogy hangulatának megfelelő szöveggel, képpel mutathassa meg a külvilágnak, hogyan érzi magát. Olyan egyedi szövegekkel és képekkel csináltatom a pólókat, amikről biztosan tudom, hogy felvidítja, kifejezi érzéseit, gondolatait.

Az én ruhásszekrényemben is számos olyan egyedi póló van, amelyek felvidítják a mindennapjaimat. Egy borús, szürke, álmos reggelen hihetetlenül sokat segít a kedvem feldobásán, ha vidám pólót, pulcsit veszek fel. És az, hogy látom a reakciókat az emberek arcán, akikkel találkozom, megduplázza jókedvemet. És talán mások kedvét is feldobom.

Az ilyesfajta ruhadarabokat inkább művészlelkek hordják, de én megkísérlek egyedi pólókat, pulcsikat ajándékozni idén a szüleimnek is, hiszen annyi féle van, amelyből válogatni tudok, hogy biztosan megtalálom a hozzájuk leginkább illő ruhadarabot! Édesapám például rekordot dönt az elolvasott könyvek mennyiségében, így neki biztosan könyvekkel kapcsolatos ruhadarabot választok. A legjobb barátnőm meg imád horgolni és festeni, így neki is megvan a téma, amit keresek, és biztosan, meg is lelem az oldalon.

Ami kissé elriaszthat gondolatban, az a méretválasztás. De emiatt sem aggódom, hiszen az említett oldalon részletesen leírják, hogyan válasszunk méretet.

A pólók gyártása 1-2 napon belül megtörténik, a kiszállítás szintén. Így, ha valaki nagyon el van csúszva az ajándékokkal, a pólók még mindig ott vannak eshetőségnek!

De miután megtörténik az ajándékbontás, és kiderül, hogy mégsem jó a méret, van lehetőségem kicserélni, ezért nem aggódom. Ráadásul a csere is gyorsan megvan, így az ajándékozottnak nem kell sokáig hiányolnia az új kedvenc egyedi pólóját.

Tehát nincs kérdés, az idei karácsonyunk is művészettel, szeretettel és boldogsággal teli lesz!