Hélium palack a cirkuszban is van

Hélium palack a cirkuszban is van

Mindig is irigyeltem azokat az embereket, akiknek a kisujjukban van a kreativitás. Nekem sokszor okoz gondot az, hogy nem vagyok kreatív. Ilyen például az is, amikor ki kell találnom, hogy kinek milyen ajándékot vegyek. Hiába ismerem a másikat, mégis olyan nehéz kitalálni, hogy valami olyasmit kapjon tőlem, aminek haszna van, és jól tudja használni. Mindig, amikor az ember rákérdez a másiknál, hogy mit szeretne születésnapjára, vagy karácsonyra, vagy bármilyen alkalomra, akkor a válasz az, hogy semmit nem szeretnék, vagy, hogy nem tudom. Általában én is ezek közé az emberek közé tartozom, de én amúgy sem vagyok annak a híve, hogy állandóan halmozzuk el egymást ajándékokkal, csak mert éppen „előírás”, hogy mondjuk karácsonykor is ajándékozunk. Persze mindenki egyet ért azzal, hogy jó kapni és adni is, de azért van, amikor átesünk a ló túloldalára és elfelejtjük, hogy ezek a pillanatok miről is szólnak úgy igazán.

Azonban, ha már kreativitásról van szó, akkor mindenképp beszélni lehetne a művészetről is, hiszen ez a két dolog egymással kapcsolatban áll, ez ugyebár teljesen egyértelmű. Mindig is szerettem volna, ha egy együttesben zenélhetnék, de nem tudok se énekelni, se pedig hangszeren játszani. Viszont mindig is irigyeltem a zenészeket, hogy képesek olyan zenét írni, ami elejétől a végéig egyben van, és az egész összeáll egybe és nagyon jól hangzik, amit kreálnak. Van kivétel, persze, én most azokról beszélek, akik tényleg valami jót letettek az asztalra és az embereknek tetszik, ezért kedvelik őket.

A különböző művészi fellépők a cirkuszokban is szerintem nagyon jó mutatványokat csinálnak, igaz, én nem vagyok oda a cirkuszért, főleg, mert állatokat is használnak és dolgoztatnak és szerintem ez nem jó dolog. Viszont a fellépők mindig jókat alkotnak szerintem, nagyon ügyesek és jól kitalálják a műsorokat. Én nagyon ritkán járok cirkuszba, pont azért, amilyen véleménnyel vagyok róla, ha elmentem cirkuszba, akkor is csak azért, mert kaptam a jegyet a szüleimtől és akkor elmentem velük, de magamtól sosem mennék.

A héliumos lufikat viszont kifejezetten szeretem, gyakran látok olyan a cirkuszokban is, amikor a bohócok olyanokat készítenek, és a gyerekek meg azon nevetnek, milyen vicces hangja lett tőle a bohócnak. A hélium palack biztosan a cirkuszban is gyakran kifogy, ezért után kell rendelni, de hát a gyerekek körében hatalmas sikert lehet aratni vele.

Bár, a felnőtteknél is, hiszen voltam már olyan buliban, ahol az egész társaság órákon át azon nevetett, ahogyan a héliumos lufiból kiszívták a héliumot és úgy beszélgettek. Nem csodálom, én is képes vagyok úgy nevetni néha ezen, hogy már a hasamat fogom, úgy fáj. Van olyan, hogy a különböző eseményeken, amiket a városban rendeznek meg, hasonló lufikat árulnak a sima lufik mellett is. A városligetben szoktak gyakran fesztiválokat tartani, ahol rengeteg árus van.

Őszintén szólva, ezeket a vásárokat sem kedvelem annyira, mert hatalmas nagy a tömeg, minden nagyon drága és általában mindig akkor vannak ezek, amikor a legnagyobb kánikula van nyáron. Inkább valamelyik tóparton töltöm ilyenkor az időmet, ha éppen úgy alakulnak a dolgok és nem kell annyit dolgozni, vagy éppen szabadságon vagyok és ráérek. Télen nem is tudom, hogy szoktak-e tartani valamilyen vásárt vagy hasonló eseményt. Persze nem a szabad ég alatt, mert akkor mindenki megfagyna és ezért biztos, hogy senki nem menne. Télen én amúgy is nagyon nehezen mozdulok ki a meleg lakásból, mert rettentően utálom a hideget és a havat. Bár én téli gyerek vagyok, kellene bírnom a strapát, de valahogy nekem mégis az a pár hónap kész kínszenvedés. Olyankor inkább a művészi dolgokat preferálom még jobban. Jó filmeket nézek, új zenéket fedezek fel, elolvasok rengeteg könyvet, esetleg elfoglalom magam valami kézműves dologgal. Szeretem az ilyesmit, otthon rengeteg olyan dekortárgyunk van, amit én készítettem kézzel.

Lehet, ha télen unatkozom, akkor héliumos lufit kellene vennem, hogy elszórakoztassam magamat, miközben kint szakad a hó. Vicces látvány lenne, az egyszer biztos!