Egy projekt, ahol a star wars játékok és a művészet összefonódik

Egy projekt, ahol a star wars játékok és a művészet összefonódik

Még főiskolás koromban az egyik projektemnek azt választottam, hogy különböző helyekről összeszedett legókból összerakok egy Star Wars flottát. Első olvasatra, tudom, hogy nem tűnik egy hatalmas művészeti értékkel bíró vállalkozásnak, de a folyamat eltervezése és az egész projekt kivitelezése igenis művészeti jelentőségű volt és így olyan osztályzatot kaptam rá, amit ténylegesen meg is érdemeltem rá. Tehát jelest.

A projekt

Először a tanárom is furcsán nézett a feltüntetett alkotás megjelölésemre, de mikor látta, hogy milyen részekből áll, hogyan bontakozik ki és én magam milyen komolyan feszem, már ő is minden zokszó nélkül támogatta az elsőre furcsának tetsző ötletemet. Az egész projekt kivitelezését pedig példaértékűnek állította be csoporttársaim és a későbbi csoportjai előtt. A flottám azóta is ott található a művészeti tanszék előtt, kiállítási tárgyként bemutatva.

Hogy miért is volt olyan bonyolult a művelet? Először is elhatároztam, hogy én nem fogok külön fizetni a legókért ezért első sorban egy nagyszabású gyűjtést rendeztem. Különböző oldalakon hirdettem és körbejártam minden gyermekes ismerősömet, hogy oda tudnának-e adni nekem egy zacskónyi legót. Mikor megfelelő mennyiségűt összegyűjtöttem, számot kellett vetnem a készlettel és az alapján kitalálni, hogy a flottámnak milyen hajók lesznek a tagjai.

A megvalósítás

Ezekről vázlatokat és kidolgozott rajzokat készítettem, majd nekiálltam az összeállításnak. Végezetül leírtam a folyamatokat és egy kis történetet is írtam tájékoztató jelleggel a művemről, hogy azok is megértsék, mit ábrázol pontosan, akik számára a Star Wars világa nem mond túl sokat. Külön büszke vagyok arra, hogy az maradék legóból, amit már nem tudtam sehova sem beletenni, terveztem egy saját Star Wars hajót, így a puszta másoló alkotás mellett, én is létrehoztam valami újat és bővítettem ezt a csodálatos világot. Végeredményben több mint egy hónapos munkám volt a projekt elkészítése.

Kis segítség

De be kell valljam, hogy akadt közben egy kis segítőm is. Unokaöcsém ugyanis lelkes rajongója a Star Wars filmeknek és a star wars játékoknak. Tőle is jó nagy adag legót kaptam ajándékba a projekt elkészítéséhez és a kivitelezésben is nagyban segítségemre volt. Kijavította a hibáimat és új ötletekkel segített tovább lendülni a holt pontokon. Igazi kis művész inas vált belőle abban a több mint egy hónapban.

Ezért és természetesen azért is, mert nagyon szeretem és különben is jó gyerek és megérdemli, úgy döntöttem, hogy meglepem egy kisebb köszönőajándékkal.

Nagynénisors

Én vagyok a legfiatalabb a testvérek és az unokatestvérek között, aminek sok előny is van, de egy hatalmas hátránya is. Mostanra eszméletlenül sok unokaöccsel és unokahúggal rendelkezem. Néha már számon tartanom is nehéz. Ezért két vagy három évvel ezelőtt elhatározásra jutottam és a karácsony előtti idegbajos időszakban nekiduráltam magam és addig kerestem és kutattam, ameddig nem találtam egy olyan lehetőséget, ami egyrészről kíméli a pénztárcámat és az időmmel is nagy spórolást végez. Ehhez pontosan egy olyan oldalra volt szükségem, ahonnan jelen esetben is kiválasztottam a számtalan star wars játék közül azt az egyet, aminek tudtam, hogy az unokaöcsém elragadtatva fog örülni.

Ez az oldal az elmúlt három karácsonyomat és két év szülinapjait kísérte végig. Hatalmas áldás, hogy annyi év szenvedés után végre rátaláltam. Ahogy már leírtam a projektem megtervezésében és kivitelezésben, elég precíz vagyok, és minden részletre figyelek. A rokon gyerkőcök is azért szeretik az én ajándékaimat, mert a legtöbb felnőtt rokonnal ellentétben, én figyelek a részletekre és utánajárok, hogy melyik gyerek mit kedvel, milyen korszakában van, mi az, amire vágyik, és mi az, amit a szüleitől nem fog megkapni.

Persze azért minden egyes ajándéknál egyeztetek velük előtte, nehogy véletlenül olyat válasszak, amit ők semmiképpen sem szeretnének. Bár, amióta ezt az oldalt használom, egyszer sem futottam bele olyan játékba, amelyre bármelyik szülő is azt mondta volna, hogy ez nemkívánatos termék az ő lakásukban. Egyszerűen annyira profin vannak itt összeválogatva a játékok, hogy bárki, akár olyan is, aki nem járatos a gyermek és a játék témában, könnyűszerrel és aggodalom nélkül válogathat.

Nagy ajándék

Amikor most legutóbb Zolikának válogattam a star wars játékok között, eleinte megszeppentem, hogy milyen rengeteg féle különböző funkciójú játékot hordott elém az oldal. Az egyszerű autós játékoktól egészen a használati tárgyakig minden megtalálható itt. Végül én egy R2D2 mintájú bukósisak mellett döntöttem. Azért is, mert Zolinak ez cukik kis robot a kedvenc szereplője (bár kinek nem…), másrészről, tudom, hogy imád biciklizni, az édesanyja pedig halálra van rémülve a száguldozásától, Zoli viszont sosem venne fel bukósisakot, mert méltóságán alulinak tartja. Viszont ez a mintás darab szerintem elképesztően vagány és biztos vagyok benne, hogy Zolika is imádni fogja. Így tulajdonképpen az egész családnak vásároltam egy ajándékot. Szeretem az ilyen kompakt megoldásokat.

Az oldal felfedezése előtt az ilyen játék beszerző körutak több hétig is eltarthattak. Sokszor csak gyalog jártam a különböző plázák boltjait és egyesével néztem át a termékeket, a mobilomban, vagy egy papírfecnin vezetve az anyagi részét és az elvárásoknak való megfelelést.

Aztán később már az interneten vásároltam, de mindig kifejezetten egy termékre kerestem rá és több különböző üzlet ajánlatát vetettem egybe. Ez már valamivel kényelmesebb megoldás volt, de így is gyakran az lett a vége, hogy el kellett mennem legalább három különböző boltba, mert csak a bolthelyiségben volt megtalálható az a játék, amit én kinéztem valamelyik gyereknek. Arról nem is beszélve, hogy a böngészőben megnyitott számtalan ablak között folyamatosan eltévedtem és félrenavigáltam magam a következő lépésnél.

Egyszerűbb élet

Most viszont bőven elegendő erre az egy oldalra belépnem, ráadásul regisztrációval is rendelkezem, így a korábbi vásárlásaimhoz is visszatérhetek, ami szintén könnyíti a továbbiakban a kereső használatát. Emellett kérhetek hírlevelet is, aminek köszönhetően sokszor már hónapokkal előre meg tudom vásárolni a soron következő ajándékot, így biztosan olyan játékot kap a lurkó, amilyenre tényleg vágyik és amit én is körültekintően választottam ki, nem olyat, amit hirtelen, a bulija előtt emeltem le a polcról.

Külön kényelmes, hogy innen egy helyről rendelhetek meg mindent és egy csomagban érkezik meg hozzám az összes termék, nem kell több futárcéggel egyeztetnem az időmet. Sokszor ráadásul érdemes több ajándékot egyszerre megrendelni, így a szállítási költség is elmarad. Erre mondtam korábban, hogy vigyáz az oldal a pénztárcámra. Szerintem nagyon sok pénzt spóroltam már meg, az időről nem is beszélve, amióta erről a webshopról szerzem be a gyerekek ajándékait.

Bár én általában konkrét céllal érkezem ide, és magát a terméket keresem meg, volt már rá példa, hogy nem tudtam pontosan, csak érintőlegesen, hogy mire vágyik Janka keresztlányom. Így csak a Jégvarázs fülre kellett kattintanom, mert így is lehet osztani a termékeket, és onnan választhattam ki azt, ami hozzá a legjobban illik.

Imádom ezeket a gyerekeket, de amióta ezt a webshopot ismerem, már kevésbé érzem nehéznek a nagynéni szerepét!