Egy képzőművészeti galériát is biztosítani kell

Egy képzőművészeti galériát is biztosítani kell

Barátnőmmel nemrég vettünk egy kis galériát, ahol elindíthatjuk a közös üzletünket – elsősorban képzőművészeti kiállításokat rendzenénk itt, de idővel helyet adhatnánk fotós szakkörnek, önképzőkörnek, vagy felolvasóestnek is. Nagy örömmel választottunk ki a XI.kerületben egy körúti lakást e célból – az öröm után azonban gyorsan szembesültünk vele, hogy ha valóban hosszú távra tervezünk, jobb, ha biztosítjuk az ingatlant. Egy barátunk tanácsára látogattunk el a https://www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas oldalra, és szerencsére nem csalódtunk.

Az oldal könnyen átlátható, minden információt megtaláltunk rajta, amire szükségünk volt az induláshoz. Szerződéskötéskor ráadásul az ügyintézők is végtelenül precízek és segítőkészek voltak, minden fontos információt megkaptunk az induláshoz, és a jövőben is kapcsolatban maradunk, mert szeretnénk értesülni a legfrissebb elérhető szolgáltatásokról a csomagunkban.

Mivel mindketten tulajdonosai vagyunk a galériának, egyértelmű volt, hogy ebben a minőségben köthetünk biztosítást az ingatlanra, de ha bevontunk volna egy társtuajdonost vagy egy bérlőt, az ő nevükben is lehetett volna szerződést kötni a biztosításra. A legnagyobb félelmünk a betöréstől van: mi tévők legyünk, ha betörnek a galériába, és elvisznek néhány képet, netántán randaríloznak az ingatlanon belül? Belvárosi ingatlan lévén erre akadhat kilátás, ezért erre az eshetőslgre mindenképpen fel akartunk készülni. Természetesen az első teendő, hogy értesítjük a rendőrséget, de nem szabad elfelejtenünk, hogy legkésőbb két napon belül a biztosító is tudjon a történtekről. Szükség van rendőrségi feljelentésre és jegyzőköynvre is, amelyek listázza a kár feltehető okát, és a hiányzó vagy megsérült tárgyakat.

Nagyon örültünk, hogy rátaláltunk a https://www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas oldalra, hiszen így sokkal bátrabban vágunk bele a galéria berendezése körüli egyéb teendőkbe is.