Autós bolt a színházi karrier beindításához

Autós bolt a színházi karrier beindításához

Mindig is Óbudán szerettem volna lakni, és tetszett is ezt a környezetet. Különösen a kulturális élet miatt, szívesen jártam színházba, régóta terveztem, hogy írok valami izgalmas drámát, mert nagyon igényesnek tartottam a Baltazár meg a Térszínház előadásait is. Mást nem nagyon ismertem a környéken, amikor végre sikerült a kerületbe költöznöm. Élveztem a nagyvárosi életet, jártam a színházakat, az előadó művészet nagyon fontossá vált számomra, és boldog voltam, hogy a környezetem része lehetek. Tudom, hogy másokat nem nyugtat meg, ha az egészből egy apró részt képviselnek csupán, de nekem életem legjobb élménye volt, hogy végre megélhettem ezt a pillanatot. Végül sikerült munkát is kapnom az egyik színházban.

autós boltKezdetben jegyszedő voltam, aztán megkedvelt a színház vezetője, és sikerült kedvezményes áron belépőket szereznem magamnak. Akkor kezdtem el kritikákat írni a színháznak, és lett egyre nagyobb tekintélyem a kollégák között. Nem nagyon gondolkodtam azon előtte, hogy színházas karriert csináljak, vagy esetleg kritikusit, de kezdtek eléggé értékelni az ott dolgozók, még a színházigazgató is.

Egy előadás után nagyon siettem volna haza, de a színházigazgató megállított a kapuban. Látta, hogy autóval közlekedem, és talán tesztelni akart: megkérdezte, merre megyek haza, elvinném-e. Akkor aztán úgy éreztem, egy elszalaszthatatlan lehetőség adódott az életemben, szóval megírtam a barátnőmnek, hogy késni fogok, és felajánlottam az igazgatóak, hogy hazaszállítom.

Csak akkor realizálódott a fejemben, hogy mennyire koszos a kocsi. A kárpitos huzat kezeletlen volt, az illatosítóban már minden volt, csak illat nem, ha bármilyen szaga is volt, inkább bűznek neveztem volna, mint akármi másnak. Szóval kínosan éreztem magam eléggé, el kellett volna mennem az autósboltba már hetekkel ezelőtt, hogy ne legyen ennyire lepusztult a helyzet, meg hogy kicsit kevésbé legyen ez az ugyan előre láthatatlan szituáció kellemetlen számomra.

Mindenesetre az igazgató nem feszengett nagyon, de mintha láttam volna, ahogy villan a tekintete, és észrevételezi a katasztrófa sújtotta övezetet az autómban. Némán ült mellettem végig, miközben hazafuvaroztam, csak akkor szólt hozzám, amikor kitettem a lakása előtt. Mikor kiszállt, félvállról hátravetette, hogy tetszett neki a Hamletről írt kritikám, különösen, hogy megjegyeztem a szövegben azt az aprócska véleményt, hogy jobbnak tartom az Örkényben játszott előadásnál.

Ettől az összekacsintástól eltelve másnap el is látogattam az óbudai autósboltba, az olajwebshopról tájékozódtam, hogy itt van ilyen úgy egyáltalán, és szuper áron szereztem tőlük Liqui Moly szélvédőtisztítót, meg kárpittisztító sprayt.

A kárpittisztító nagyon tetszett, tök könnyedén lehetett kezelni a terméket: először csak befújtam a kárpitba a sprayt, aztán kefével dörzsölni kezdtem, majd letöröltem a fölhabzott koszt és a szennyeződéseket. Abszolút elégedett voltam az autósbolt termékével, olcsó volt és jó minőségű. A kárpit úgy nézett ki, mint újkorában, szóval meglehetősen meglepődtem, hogy ilyen könnyedén ment a huzavona, a takarítással járó nehézségeket időigényesebbnek és bonyolultabbnak hittem.

De nagyon gyorsan kész lettem, ráadásul a termék a minőségét korlátlan ideig megőrzi, szóval nem kellett azon aggódnom, hogy hogyha esetleg két éven belül újra eszembe jutna, hogy kitakarítsam az autót, nem szükséget újat vásárolnom belőle, hanem tökéletesen használható lesz akkor is.

Mivel minden biztonsági lépést megtettem annak érdekében, hogy az igazgató a legközelebbi szállítás alkalmával már rendes környezetben lehessen, nyugodtan álltam a színház elé minden munkanapom előtt, és feltűnően távoztam a színházi közegből egy-egy előadás után.

Az igazgató bezzeg nem kért meg, hogy vigyem haza. Pedig a kicsi kocsi csillogott meg villogott.

Két hónap múlva aztán, amikor a Liliomfinak vége lett, az igazgató megint megkért, hogy tegyek neki szívességet, szállítsam haza.

Örültem a lehetőségnek, bár kicsit izgultam, hogy áll az autó most, azóta nem takarítottam, és mostanában annyi időm nem volt, hogy ránézzek a felhalmozódó koszra. Szerencsére ugyanakkor a kárpittisztító hatása még mindig életben volt, a kocsi kiválóan festett, hála az autós boltnak.

A kettőnk jelenléte ugyanolyan ütemben történt, mint legutóbb, ezúttal ugyanakkor az igazgató úr nem a kritikámat, hanem az újnak tetsző kárpitot dicsérte meg, amikor kiszállt.

Hála az autós boltnak, nem kerülök többé kellemetlen szituációba.