Akciós bukósisak és galéria, avagy a jó szomszédi viszony

Akciós bukósisak és galéria, avagy a jó szomszédi viszony

Van egy barátnőm, aki világ életében elvarázsolt kis művészlélek volt. Csak ilyen iskolákba járt, csak ez volt, ami érdekelte, és ezért mindent megtett, hogy felnőttkorára elérje álmait, és azzal foglalkozhasson, amihez igazán ért. Abban a szerencsés helyzetben volt a lány, hogy a szülei támogatták mindenben, és amikor előrukkolt a hajmeresztő ötletével, még abban sem gátolták meg. Azt tervezte ugyanis, hogy nyit egy galériát, feltörekvő magyar művészek számára, de nem egy szokványos helyen, hanem Budapest egyik „legérdekesebb” helyén, a Népszínház utcában.

Nem telt bele egy év és meg is valósította a tervét. Az elején nagyjából egyedül ült a galériában, de aztán néhány okos tanács és ügyes húzás miatt sikerült bejuttatni a köztudatba, így már napi rendszerességgel látogatták őt a célközönség tagjai, nem csak a véletlenül betévedt helyi lakosok. Bár kétségtelen az utóbbi embercsoport legtöbbször nem kis meglepetést és csipetnyi jókedvet is jelentett barátnőmnek, ugyanis a legkülönbözőbb indokkal keresték fel a kis galériájában. A legfurcsább mégis az volt, amikor már harmadjára keresték rajta az akciós bukósisakokat. El sem tudta képzelni, hogy azért, mert van egy festmény egy motorosról a galériában, ami az utcáról is látszik, ez még nem magyarázat arra, hogy emberek akciós bukósisakokat keressenek bent. A harmadik bukósisak kereső emberig mindenkit, aki ilyen céllal látogatott el hozzá egy akciós bukósisakokat tartalmazó weboldalra irányította. Ezt a felületet még rajtam keresztül ismerte meg, amikor is órákon át ült mellettem és nézte, ahogy igyekszem a páromnak a legtökéletesebb bukósisakot kiválasztani.

Aztán, amikor elérkezett hozzá a negyedik akciós bukósisak kereső ember, végre megkérdezte, hogy ugyan miért is keresnek nála többen is bukósisakot. Kiderült, hogy egy hirdetési felületen a galéria címe lett megadva, egy motoros bolt helyett. Barátnőm ki is kísérte a fiatalembert és körülnézett, hogy hol lehet a környéken motoros bolt. Mint kiderült, kettővel a mellette lévő üzlethelyiség volt az. Azért ez elég mókás, hogy hónapokig nem vette észre, hogy mi van a környéken, nem?

Be is kísérte a vendéget, átadta az illetékes kollégának, illetve informálta arról is, hogy 3 kedves potenciális vevőjelöltet már egy konkurens céghez irányított, persze teljesen véletlenül, majd vigyorogva visszasétált a galériájába. Azóta is nagyon jóban vannak a motor boltos sráccal, és már engem is bemutatott neki, így együtt nevethettük ki barátnőmet, hogy milyen vicces is a művészek világhoz való hozzáállása.