A művészetek után még Debrecen szerelmese is lettem

A művészetek után még Debrecen szerelmese is lettem

Hatéves korom óta zongorázom, így már gyerekkoromban is nagyon közel állt hozzám a zene és tulajdonképpen mindenféle művészeti ág. Alig tudok olyat mondani, amit ne próbáltam volna ki. Amilyen hangszert csak találtam otthon, azt egyből megpengettem vagy fújtam vagy akárhogy is, de megszólalásra bírtam, teljesen lázba jöttem tőlük. Rajzolni is nagyon szeretek, mióta csak ceruzát tudok fogni a kezembe, a festéssel ugyanígy vagyok. Oviban és általános iskolában néptáncoltam, később a gimiben versenytáncra is jártam. Írni is nagyon szeretek verseket és prózai műveket is. A kézműveskedés és a hagyományos kézimunka is közel áll hozzám, így otthon sorakoznak a saját kezűleg kötött, horgolt, varrt vagy hímzett babaruhák, sálak és terítők. Így azt hiszem, elég egyértelműen látszik, hogy a művészetek felé hajlom és nekik szentelem az életemet.

Kiskamasz koromban gitározni is elkezdtem megtanulni, valamint énekelni is nagyon szeretek. A hangszerek közül mégis a zongora maradt meg dominánsnak és kedvenc időtöltésemnek. Szeretem magam kísérni éneklés közben, az aktuális kedvenc dalaimat pötyögni vagy klasszikusokat játszani, sőt, jómagam is sok dalt írtam már. Így amikor végzős lettem a gimnáziumban, eldőlt, hogy zeneszakra fogok felvételizni egy felsőoktatási intézménybe. Szóba jött több is, de végül a Debreceni Egyetemre nyertem felvételt. Nagyon örültem neki, mert végre elköltözhettem itthonról és mehettem önállóan világot látni, pláne Debrecenbe, ami egy gyönyörű város, tele lehetőségekkel. Neki is álltam albérletet keresni, hogy legyen hol laknom. Szerencsére akkoriban Debrecenben még nem voltak olyan magasak az albérlet árak, ezért nagyobb esélyem volt olyan lakáshoz jutni, aminek sok előnye volt és tetszett is.

A honlapokon és egyéb oldalakon, ahol albérletet keresgéltem, találtam szintén sok eladó lakást Debrecenben, bár azt egyelőre biztosan nem akartam venni, de volt lakáskasszám, amiből előbb-utóbb be akartam szerezni egy sajátot. Találtam végül a nextapro.hu nevű hirdetőoldalon egy nagyon aranyos kis lakást, ahova egy, a gólyatáborban megismert újdonsült barátnőmmel költöztem be, akivel évfolyamtársak leszünk. Nagyon izgatott voltam az új suli és az új lakóhely miatt is, annyi minden látnivaló volt itt. A szüleim amellett, hogy büszkék voltak rám, nyilván szomorúak is voltak, hogy ezentúl nem fognak minden nap látni, hanem csak ha hazajövök hétvégére. Debrecen azonban nincs olyan közel a szülővárosomtól, úgyhogy erre többnyire csak kéthetente és jeles alkalmakkor került sor.

Eleinte nagyon nehéz volt az egyetem, bele kellett szokni a légkörbe, a középsultól eltérő tanulási és tanítási módszerekbe, az egész rendszer működésébe. De amint ezt megértettem és szert tettem új barátokra, beilleszkedtem a közösségbe, már nagyon jól éreztem magam. A várost is kezdtem egyre jobban megismerni, pár hónap múlva már nem éreztem magam olyan elveszettnek. A lakással és a lakótársammal nagyon nagy szerencsém volt. A lakásunk egy régi építésű társasházban van, nagyon jól lokalizált. Kétszobás kis lakás külön wc-vel és fürdőszobával, szép és modern berendezésű konyhával. Már akkor megfogott a lakás, amikor csak képekről láttam a nextapro.hu-n. Itt a leírásban az volt a jó, hogy részletezve voltak minden eladó lakás legfontosabb adatai, minden információt megszerez az ember, amit csak tudni kell a leendő lakóhelyről.

Az oldal nagyon jól ki van találva, ugyanis nemcsak ingatlanokat lehet rajta keresni. Többféle kategóriából lehet válogatni, amire épp szüksége van az embernek. Bárki tölthet fel hirdetést az eladó tárgyáról, aki regisztrál az oldalra. Az eladni kívánt dologról az alapinformációkat kell közölni, írni egy részletes leírást, valamint feltölteni néhány képet. A keresési találatokat egészen le lehet szűkíteni, például az ingatlan típusát és helyszínét, ha az ember pontosan tudja, milyen házat vagy lakást és hol keres. Nekem ez nagyon jól jött, mert így nem kellett sokat keresgélnem, mire rátaláltam a tetszetősebb lakásokra. Elég hamar rábukkantam arra is, ahova végül beköltöztünk a barátnőmmel. A lakás szinte hibátlan, a főbérlőnk pedig nagyon kedves és közvetlen, rögtön ugrik, bármi baj vagy kérdésünk van. Rendszeresen tarjuk a kapcsolatot telefonon vagy e-mailben.

Nemrég indult az egyetemen egy könnyűzenei kurzus, ahol szintén ki tudtam magam próbálni. Annyira jól sikerült, hogy miután elvégeztem, visszahívtak előadónak. Találtam egy éttermet, ahol állandóan zenélek, emellett elkezdtem magánórákat is adni zongorából. Nagyon szeretek itt élni, lassan esedékes lesz, hogy vegyek egy lakást. Beleszerettem Debrecenbe, az itteni életbe. Az egyetemi éveim végén megismertem egy fiút, akivel gyorsan összemelegedtünk. Azóta már el is jegyzett, úgyhogy közösen kezdtünk el lakást keresni Debrecenben. Az interneten kerestük, ahogy az már jól bevált egyszer, a nextapro.hu-n, ahol, mint említettem, amúgy is sok volt az eladó lakás Debrecen városában.

Kiválasztottuk az “Ingatlan” kategóriát, azon belül pedig a “Lakás”, majd a “Kínál” opciókra kattintottunk. A településnek természetesen Debrecent jelöltük meg. Egy árintervallumot is be lehet állítani annak megfelelően, hogy mik az anyagi határaink, de mi most nem éltünk ezzel a lehetőséggel, előbb inkább végignéztünk minden találatot, amit a kereső kiadott. Bőven volt választék szerencsére, szebbnél szebb lakásokat sorakoztatott fel az oldal. Legalább kétszobás lakást akartunk venni, mert gondoltunk a jövőre is, ha esetleg a közeljövőben gyerekeket vállalnánk. Még nagyon fiatalok vagyunk, de egymás iránt nagyon elkötelezettek, így kézenfekvő volt, hogy gondoljunk erre is.

Egy nagyon szép lakásra bukkantunk már rögtön az első oldalon, a képek alapján teljesen elbűvölt mindkettőnket. Három szobával rendelkezik, egy nagy és két kicsi helyiséggel. Gyönyörűen be van rendezve, a bútorok többségével együtt adják el szerencsére, amik gyönyörű állapotban vannak és nagyon modernek. A lakás fényes és barátságos hangulatú, ezt tetézi az, hogy még erkélye is van. A konyha és a fürdőszoba is gépesített, minden megtalálható benne, ami csak egy modern háztartásban szüksége lehet az embernek és megkönnyíti a mindennapos háztartást. 75 nm-es az alapterülete, jó állapotú és duplakomfortos – ez volt az, ami a legfőbb adatok között állt az oldalon, amikor rákattintottunk a hirdetésre. Új építésű a lakás, víz, áram, csatorna is be van szerelve. Telek nem tartozik hozzá, de ezért kárpótol az erkély, amit egyből elképzeltem, hogy teleültetek tujákkal és muskátlival.

Nagy szerencsénkre minket választott ki az eladó, úgyhogy meg tudtuk venni a lakást a lakáskasszámnak köszönhetően. Egyből be is költöztünk és imádjuk a lakás minden zegét-zugát. Amíg befejezzük az egyetemet, nagyon jól jön, hogy tömegközlekedéssel negyed óra alatt elérhető az épület a lakásból. Amikor már csak dolgozni fogunk, akkor is minden bizonnyal könnyedén eljutunk innen bárhova. Pláne, hogy a vőlegényem nemsoká autót is tervez venni. Nagyon boldog vagyok itt, Debrecenben, örülünk, hogy ide telepedtünk le, de természetesen a családunkat sem hanyagoljuk el, meglátogatjuk őket, amikor csak tehetjük.